Kuka Mitä Häh?

Hei vaan!

kiitos kun tulit!

Olen Katri ja tykkään lenkkeillä. Mutta koska pelkkä lenkkeily on tylsää, päätin yhdistää siihen myös muita elementtejä. Minä siis ulkoilutan koiria, pyöräilen tai juoksen, valokuvaan ja kerron teille kotikaupungistani samalla.

Asun Imatralla. Niin juuri, siinä parjatussa pikkukaupungissa Lappeenrannan varjossa. Imatra on kuitenkin paljon muutakin kuin taantunut teollisyyskylä Venäjän rajan tuntumassa. Imatralla on upeat maastot harrastaa ulkoilua. Täällä on laaja pyörätieverkosto ja paljon kuntopolkuja. Maisemat ovat kauniit ja vesistö on läsnä joka puolella kaupunkia. Liikuntapaikkoja on runsaasti ja niitä kehitetään jatkuvasti.

Mellonlahti
Mellonlahdella kesällä 2013. Lenkkikavereina parsonrussellinterrierit Tuikku (edempänä) ja Remu.
No, täytyy myöntää, että en minäkään aina ole ollut sitä mieltä että Imatra on maailman paras paikka. Olen syntynyt ja käynyt kouluni täällä. 90-luvun lopulla läksin opiskelemaan Hämeenlinnaan ja vannoin, että en koskaan enää palaa. Neljän Hämeenlinnassa ja seitsemän Porvoossa vietetyn vuoden jälkeen palasin. Tosin Lappeenrannan kautta, pehmeä lasku...

Paluumuuton jälkeen olen alkanut nähdä kotikaupungin uusin silmin. Joskus pitää käydä kaukana, että näkee lähelle (esim. työssä Lappeenrannassa joka arkipäivä loma-aikoja lukuunottamatta). Imatra on tosi hieno kaupunki. Kaikki tarpeellinen löytyy (ja jos ei löydy, niin netistä voi tilata) ja palvelut pelaa (tosin ei minulla ole siitä mitään kokemusta). Ja Imatran talous on muuten paljon paremmalla tolalla kun Lappeenrannassa (kuulemma).

Postinumerohaulla Imatralta löytyy hieman päälle 1000 katua. Olisi hienoa jos saisin jollain aikavälillä käytyä niistä jokaisella juosten, kävellen tai pyöräillen. Vaikka olenkin viettänyt Imatralla reilusti yli 20 vuotta elämästäni, en itsekään ole nähnyt vielä puoliakaan tästä rakkaasta kotikaupungista. Otetaan siis haaste vastaan!

Vastuusvapauslauseke: Tässä blogissa esitetyt Imatran historiaa ja nykytilaa koskevat tiedot perustuvat pitkälti Googlen ja huhupuheiden varaan. En vastaa tietojen oikeellisuudesta. 

Copyrights: blogissa julkaistujen valokuvien tekijänoikeudet ovat minulla. Ethän kopioi kuvia ilman lupaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti