22.6.2014

Sunnuntain maisemalenkkeilyä

Tämä aamu valkeni poutaisena. Lämpötila ei kovin kesäiseksi kivunnut, mutta ei sentään satanut vettä. Niinpä suunnistimme heti aamusta koirien kanssa vähän pidemmälle lenkille. Päädyimme tekemään Vuoksen lenkin. Tällä kertaa kuvasin puistoja, niitäkin mahtuu Vuoksen varrelle useita erilaisia.
Kaupungintalon kohdilla on tällainen lampi, jonka ympärillä on kauniita kukkaistutuksia ja hyvin hoidettua nurmialuetta.
Vastapäisellä rannalla on puolestaan veteraanipuisto, jossa näytti näin surulliselta. ei istutuksia (koivikkoa lukuunottamatta), eikä heinää niitetty koko kesänä. Liekö määrärahat vähissä vai onko puisto tarkoituksella luonnontilainen?
Imatrankosken voimalaitoksen lähellä on tämä tosi kaunis ja hyvin hoidettu puisto (jonka nimeä en häpeäkseni tiedä).

Koskipuistohan on sitten asia erikseen, se ansaitsee ihan oman postauksen, kunhan pääsen sinne joskus ajan kanssa kuvailemaan :)

Matkaa tällä aamukävelylle kertyi reilu 9 km ja aikaa kului reilu pari tuntia. Koirien kanssa kävelyä en siksi oikein urheiluksi uskalla väittää. Ulkoilu kuvaa ehkä parhaiten tätä "lenkkeilyä".

Iltapäivällä teki mieli vielä saada vähän hikeä pintaan, ja kun kerran juoksemaan en pääse (sen kipeän akillesjänteen vuoksi), päätin lähteä pyöräilemään.

Aluksi suuntasin Vuoksenniskalle päin, mutta Virasojan kohdalla muutin mieleni ja käännyinkin Pietarintielle ja kohti Rajapatsasta. Sieltä matka jatkui Imatrankosken kautta Meltolaan.

Mellonlahden ja Vuoksen välissä kulkee kaunis patotie. Vasemmalla on Vuoksi ja oikealla Mellonlahti.
Meltolasta jatkoin vielä Vallinkoskentietä eteenpäin. Kohdassa, jossa Lampsiinjoki (vai onko se Lampsinjoki vai Hallikkaanjoki, kuten jossain opaskartassa lukee?) laskee Vuokseen, on levähdyspaikka. Joku on taiteillut asfalttiin hienoja piirroksia.
Joki laskee Vuokseen.
Matka jatkui kohti Näträmälää. Onkohan minkään muun paikan nimessä yhtä monta äätä :)
Maalaismaisema juhannuksena. Tätä näkymää sitten marraskuussa kaiholla muistellaan.

Näträmälästä poljin vielä Aholan kautta Korvenkylään ja sieltä Karhumäen kautta kotiin.

Matkaa kertyi vähän reilu 36 km ja aikaa kului reilu kaksi tuntia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti