8.7.2014

Lomafiiliksissä

Vihdoin ne tulivat. Loma ja helle. Kyllä teitä on odotettukin :)

BB runin jälkeen on taas pikkuhiljaa palattu normaaliin harjoitusrytmiin. Lauantaina minulla piti olla sali-päivä, mutta kun oli niin mukava ilma, niin kuuma sali ja sisätilat eivtä yhtään houkutelleet. Niinpä keksin oman juoksu-jumppa-treenin, jonka pystyi hyvin tekemään ulkona.

Juoksin Paajalan kuntopolun pientä lenkkiä ympäri kolmasti. Joka kierroksella tein pienen kuntopiirin penkillä (se on vielä paikoillaan ja ehjä, leuanvetotangon nuoriso rikkoi viime kesänä, ja sitä ei enää uusittu):

20 x punnerrukseet penkkiä vasten
20 x ojentadipit
20 x vatsalihasrutistus
20 x askelkyykky (paitsi vikalla kerralla tein penkillenousut)

Aikas tehokas treeni! Juoksuakin tuli siinä sivussa ihan huomaamatta 4,5 km ja se juoksuosuus tuntui suorastaan huililta aina tuon lihaskuntosetin jälkeen, varsinkin kun tein aika nopealla temmolla ilman taukoja. Nyt kun kerran on kesä ja lämmin, niin hyvin voi ulkonakin toteuttaa myös lihaskuntotreeniä :)


Kuntopolkulle kulku itsessään on jo urheilusuoritus, varsinkin sateen aikaan nuo pitkospuut ovat tosi liukkaat...

Vaikka sää vaan jatkoi lämpenemistään viikonlopun jälkeen, ei se haittaa yhtään. Pystyn hyvin treenaamaan myös helteellä, kunhan muistan juoda tarpeeksi jo ennen treeniä. Suolan saantiin kannattaa myös kiinnittää huomiota näin helteiden aikaan, osa nesteestä kannattaa nauttia wichynä tai sitten lisäillä vähän suolaa treeniveteen. 

Hyvä treenijuoma pidemmille matkoille tulee muuten vedestä, suolasta, hunajasta ja sitruunamehusta, ohje täällä.

Aikamoista urheilua muuten suorittivat muusikot viime viikolla, kun Imatralla järjestettiin Imatra Big Band Festarit. Itse piipahdin teltassa torstaina, jolloin siellä esiintyi Leningrad Cowboys. 

Tuntui tuossakin hommassa hiki tulevan :)

Harmi kun viime viikko ei vielä säiden puolesta suosinut, festarit jäivät hieman vaisuiksi, kun kadulla järjetettyjä ilmasikonsertteja jouduttiin siirtämään sisätiloihin, eikä ihmisiä muutenkaan ollut liikkeellä edellisvuosien tapaan. No, ensi kesänä parempi tuuri!


Viimeinen sadepilvi hajosi horisonttiin sunnuntai-iltana Lammassaaren kärjestä katseltuna. Sen jälkeen ei ole sadepilviä onneksi taivaalla näkynyt. Nyt saisikin pitää poutaa muutama viikko vielä, kunnes arki ja työt taas kutsuvat. Nyt nautitaan kesästä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti