27.7.2014

Hellepuolikas Savonlinnassa

Loma alkaa olla lopussa ja huomenna koittaa taas paluu arkeen. Lomalla on tullut vietettyä aikaa kaikkialla muualla kuin koneen ääressä, siksi blogin päivittäminenkin on jäänyt vähän hunningolle.

Viikko sitten kävin hölköttelemässä Pyhän Olavin Maratonin (puolikkaan) Savonlinnassa.


Lämpöä oli lähdessä 26 astetta. Matkaan läksi eri sarjoissa ja eri matkoille yhteensä viitisensataa juoksijaa ja sauvakävelijää.


Reitti oli kaunis ja osallistujia juuri sopivasti. Ei ollut ruuhkaa, mutta silti ei tarvinnut juosta yksin. Kymmeneen kilometriin saakka oli alle kahden tunnin vauhdissa, mutta sitten helle ja mäet veivät voimat.


Maaliin pääsin ajassa 2.02.04. Olen kyllä tyytyväinen suoritukseeni, vaikkei kahden tunnin tavoiteaika toteutunutkaan. Olosuhteet ja reitti olivat sen verran haastavat.


Maalialueen vieressä oli uimaranta, jonne aika moni juoksija näytti suunnistavan heti maaliin päästyään. Sen verran houkuttelevalta Saimaa näytti, että itsekin kävelin suoraan järveen juoksuvaatteet päällä :)

Tapahtuma oli tosi hyvin järjestetty ja kaikki järjestelyt, tiedotus, huolto ym. toimivat hyvin. Varmaan tulee ensi kesänäkin lähdettyä, sen verran jäi hampaankoloon siitä parista minuutista :)

Sen verran oli näemmä vielä adrenaliinia veressä kotiin tultua, että ilmoittaudun saman tien Kullervo Maratonille. Siis ihan täysmatkalle.

En tiedä tulikohan nyt ahnehdittua liikaa, mutta onhan tässä vielä 8 viikkoa aikaa valmistautua. Päätin noudattaa tämän loppuajan Juoksufoorumin Maraton alle 4:30 -ohjelmaa.

Jos se tuntuu liian rankalta, niin vaihdan maraton läpi -ohjelmaan ja hölköttelen sitten matkan siihen aikaan kun se menee.

Tänään olisi ohjelmassa siis vielä 24 km juoksu. Huh huh. Olisimpa ollut fiksu ja herännyt jo aamuyöstä juoksemaan kun sää olisi ollut vielä siedettävä. Nyt pitää odottaa iltamyöhään, vaikka huomenna onkin työpäivä. Juuri nyt juoksu ei kuitenkaan houkuta, kun lämpötila näyttää yli 30 astetta varjossa.


Voisikohan sen juoksun korvata uinnilla? Koirat ainakin tuntuvat viihtyvän nyt paremmin vedessä kuin lenkkipolulla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti