7.9.2014

Pari viikkoa H-hetkeen

Oho, mihin ovat viikot kadonneet? Ajan virtaan sukeltaneet... Juoksua ei suinkaan ole lopetettu, vaikka blogissa on ollut hiljaista, pikemminkin päinvastoin.

Elämäni ensimmäiseen maratoniin on aikaa enää kaksi viikkoa. Toistaiseksi valmistautuminen on sujunut aivan suunnitelmien mukaan.

Olen juossut pääsääntöisesti juoksufoorumin ohjeen mukaan. Välillä on pitänyt vähän soveltaa työ- tai muiden juttujen takia, mutta kilometrejä on taitettu kyllä ihan kiitettävästi elokuun ajan.

Yksi poikkeus harjoitusohjelmaan tuli elokuun lopulla. Silloin harjoitusohjelman mukaan olisi pitänyt juosta 25 km pitkis, mutta juoksinkin vain napakan 7,4 km. Osallistuin Naisten Vuoksi -juoksutapahtumaan, joka järjestettiin jo 27. kerran täällä Imatralla.


Ennen lenkille lähtöä oli ohjattua jumppaa, ensin oli HIIT-treeni, heti perään vatsa-pakara-jumppa ja lopuksi vielä Body Balance. Jumpat kestivät puoli tuntia kukin. Oli tosi tehokkaat jumpat, jalat olivat kipeinä pari päivää sen jälkeen :) Mukana oli meidän juoksuporukkaa. (Kuva Jari Pouta)


Lenkin kipaisin tällä kertaa 41 minuuttiin. Maalilssa poseeramme yhdessä tätini Soilen kanssa, joka on juosstu jo monen monta maratonia. Edellisen Helsingissä viikkoa ennen Naisten Vuoksea, eikä tuntunut missään... Siinäpä itsellenikin mallia ja tavoitetta elämään :) (Kuva Jari Pouta)

Naisten Vuoksen jälkeen olen juossut kaksi pidempää, yli 20 kilometrin lenkkiä. Viimeinen pitkis viime viikonloppuna venyi liki 30 kilometriin. Juoksu toimi samalla testilenkkinä energiageeleille ja urheilujuomalle. Testasin siis miten geelit toimivat ja kestääkö maha niitä. Hyvin tuntui homma toimivan, joten samoilla eväillä mennään sitten Joutsenossakin. 

Nyt en enää tee yhtään pidempää lenkkiä ja hölläilen muutenkin. Yritän malttaa pitää lenkit kevyinä ja huilata kunnolla ennen maratonia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti