22.6.2014

Hyvää juhannusta!

Edit 22.6. kirjoitin tämä tekstin jo lauantaina Bloggirin mobiilisovelluksella, mutta ilmesesti se ei ollut julkaistunut lainkaan?! Bloggerin mobiilisovellus on muutenkin ihan syvältä, tekstiin ei saa esim. linkkejä lisättyä lainkaan, vaan ne täytyy käydä myöhemmin lisäilemässä selaimen kautta. Höh ja pöh.

Juhannus on tarjonnut varsin vaihtelevaa säätä. Mukaan on mahtunut niin paistetta kuin sadettakin.

Juhannusaattoaamuna oli onneksi kaunis aurinkoinen sää. Kokoonnuimme juoksuporukan kanssa Imatran kylpylälle, josta läksimme juoksemaan Lammassaarta ympäri.

Imatran kylpylällä juostaan normaalisti aina lauantaisin klo 8 yhteislenkki. Nyt juhannuksena lenkki oli siirretty perjantaille.

Lenkille ovat kaikki halukkaat tervetulleita! Halutessaan voi lenkin jälkeen jäädä kylpylälle uimaan ja nauttimaan aamupalaa 10 euron maksua vastaan. Lenkki-idean "isä" on näyttelijä Pekka Räty. Kiitos vaan Pekalle hyvästä ideasta ja kylpylälle yhteistyöstä!Reitti lähtee Imatran venesatamasta, josta matka jatkuu polkua pitkin saaren reunoja seuraillen. Juoksijoita oli mukana toistakymmentä. Osa porukasta karkasi heti alkumatkasta omille teilleen, itse jättäidyin suosiolla perämieheksi ;)Polku-osuus on n. 3 km pituinen. Polku on helppokulkuinen ja maasto melko tasainen.Matkalla on muutamia grillauspaikkoja ja tämä suojaisa hiekkaranta. Kauniina kesäpäivänä kannattaakin pakata eväät reppuun ja suunnata Lammassaareen retkelle ja auringosta nauttimaan!

Polkuosuuden päälle juoksimme vielä pururadan, joka kulkee saaren sisäosissa. Reitille tulee kylpylältä matkaa yhteensä n. 7 km jos juoksee sekä polun että pururadan kerran ympäri.

Pururata on melko mäkinen ja siellä saa kyllä sykkeen nousemaan. Itselläni nousi syke vähän liikaakin loppumatkasta ja väsähdin ihan totaalisesti. Lisäksi oireillut akillesjänne tuli tosi kipeäksi. Liekö edellisiltainen kymppi painanut taustalla vai mikä, juoksu ei kuitenkaan kulkenut yhtään.

Nyt olen huilaillut huolella (eli maannut sohvalla) ja ottanut tulehduskipulääkkeitä. Pitää varmaan malttaa olla muutama päivä juoksematta, ja keksiä korvaavia harjoituksia.

Tänään suunnistinkin lenkin sijaan kuntosalille, jossa ei ruuhkaa ollut :) suurin osa taitaa olla juhannuksen vietossa mökeillä tai festareilla.Sainkin ihan hyvän treenin tehtyä, joten illalla voi hyvällä omallatunnolla nauttia letuista ja mansikkahillosta :)

Hyvää juhannusta!


4 kommenttia:

 1. Moi! Kiitos vinkistä yhteislenkille. Olin tuosta kuullut aikaisemminkin, kun sillä suunnalla asuin, mutta luulin, että lenkki oli vuoksen lenkki ja uinti ja aamupala valtionhotellilla. Koskaan en löytänyt mitään tarkempaa tietoa, niin ei tullut lähdettyä. Nyt olin kylässä Imatralla ja rupesin taas googlaamalla etsimään yhteislenkkiä ja löysin blogisi. Kävin eilen lenkillä, tosin myöhästyin vähän rekan vuoksi lähdöstä ja autonkin jätin hiukan väärään paikkaan, etten koskaan porukkaa löytänyt, mutta aamupalan ja uinnin sain oman lenkkini päälle silti. Kiitos siis vinkistä. Seuraavan kerran koitan löytää porukankin :-D Olisi myös mielenkiintoista lukea miten maratonisi kävi?

  VastaaPoista
 2. Moi Sanna! Yhteislenkeistä ei tosiaan taida olla infoa missään. Pitääkin kysyä, saako siitä laittaa johonkin yleisen infon, vaikka tänne blogiin :) Lenkille ovat tosiaan tervetulleita ihan kaikki. Yleensä lähtö on Imatran Kylpylältä lauantaisin klo 8, mutta joskus on poikkeuksia. Viime lauantaina esim. lenkillä ei tainnut olla ketään kun suurin osa porukasta on Nizzassa maraton-matkalla. Poikkeuksista infotaan yleensä Facebookissa ja puskaradiossa. Voisin yrittää vaikka muistuttaa niistä täällä blogissakin, jos vaikka saisin aikaiseksi alkaa taas päivittää vähän ahkerammin. Ensi lauantaina ainakin pitäisi olla ihan normikuviot, joten tervetuloa vaan joukkoon sekalaiseen :)

  VastaaPoista
 3. Niin, taisin ilmaista itseäni epäselvästi. Olen siis aikaisemmin asunut Lappeenrannassa ja muuttanut sieltä vajaan pari vuotta sitten pois. Nyt viikonloppuna olin kyläily reissulla siellä suunnassa ja siksi mahdollisuus lenkkiin oli. Pitää muistaa seuraavankin kerran, kun siellä päin viikonloppuna liikkuu. Ei olisi ollenkaan huono hetki olla Nizzassa maratonmatkalla, kun täällä on synkkää ja märkää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, juu. No joka tapauksessa tervetuloa mukaan jos ja kun täällä päin seuraavan kerran liikut :) Ei minuakaan yhtään olisi kiinnostanut sinne Nizzaan lähteä, paljon kivempi täällä loskassa on lenkkeillä ;) Ja kiitos kimmokkeesta, sain vihdoin julkaisua raportin siitä maratonista!

   Poista